Lär dig tyska språket idag!

Det tyska språket tillhör det västgermanska språket och är släkt samt klassificerat jämte engelskan. Tyskan är det största språket i Europa och talas som förstaspråk av 95 procent av tyskarna, 89 procent av österrikarna samt 65 procent av schweizarna. Tyskan talas även av en majoritet av de små länderna Luxemburg samt Liechtenstein. Tyskan är även utbredd som andraspråk i många andra länder vilket gör det till det mest utbredda språket inom Europa.

Varför du ska kunna tyska

Fördelarna med att kunna tyska är många. Tyskland är Europas största industriland vilket öppnar för en större arbetsmarknad om man hanterar det tyska språket. Detta innebär att man skapar affärsmöjligheter genom att kunna kommunicera på tyska. Tyskland är dessutom världens främsta exportland och har därmed stor kontakt med omvärlden därför kommunikation med andra länder och språk är en viktig del i många företag.

Börja läsa tyska

Att börja läsa tyska kan vara svårt men du kommer säkert känna igen många ord från engelskan. Det bästa sättet att lära sig det tyska språket är att komma så nära tyskan som möjligt genom att exempelvis börja läsa tyska tidningar, se på tyska filmer och leva bland tyskar för att på så sätt prata så mycket av det tyska språket som möjligt.